17 Haziran 2013 Pazartesi

2013 Yaz Festivalleri

Yaz mevsiminin içimizi ısıttığı şu zamanlarda festivallerle coşma zamanı da geldi... Neredeyse tüm Türkiye’ye yayılan yaz festivalleri birbirinden keyifli ve de çeşitli... 2013 yaz festivalleri arasında en ünlüsü ise kiraz festivalidir ve Tekirdağ’da yapılmaktadır. Bu yıl 12-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivale birbirinden ünlü sanatçılar konuk oldu. Meyvelerden sadece kirazın festivali yapılmaktadır.

Kiraz festivali ile ayrıntılı bilgi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tekirdağ



Örneğin, Ankara, Ayaş’ta düzenlenen dut festivali de 2004 yılından beri gerçekleştirilmektedir. Yine benzer şekilde karpuz festivali Adana başta olmak üzere daha pek çok karpuzun meşhur olduğu illerde de gerçekleştirilmektedir. 

Yaz festivalleri konusunda Karadeniz’in de başka bir konumu vardır. Karadeniz yayla şenlikleri ile ünlüdür. Karadeniz’in o eşsiz yaylarında coşkuyla kutlanan şenliklere yerli yabancı pek çok turist katılmaktadır.

2013 yaz festivalleri arasında Manisa’da gerçekleştirilen Manisa Tarzanı Çevre Günleri Festivali de büyük ilgi görmektedir. Festival Haziran ayının ilk haftası düzenlenmektedir. Çanakkale’nin uluslar arası festivali Altın Sardalya Festivali’nde de vatandaşlara dev mangallarda tonlarca sardalya balığı pişirilip dağıtılmaktadır.

 Amasya Taşova’da geleneksel olarak Ağustos ayı içerisinde düzenlenen Çiçek Bamyası Festivali, yörenin ünlü bamyasını ülkeye tanıtmayı hedeflemektedir. Hemen hemen Türkiye’nin her köşesinde uçurtma şenliği yapılmaktadır.Bu tarz festivallerin dışında kültür sanat festivallerinin sayısı da çoktur. Özellikle İstanbul kültür sanat festivalleri anlamında son derece zengindir. Bu tarz festivaller arasında Uluslararası İstanbul Müzik Festivali en ilgi çekenler arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder