24 Haziran 2013 Pazartesi

2013 Yaz Modası

Moda rüzgârı çok hızlı yön değiştirmektedir. Dünyanın herhangi bir yerinde ilgi gören, giyim, makyaj, aksesuar ürünlerinden herhangi biri çok kısa sürede tüm ülkelere yayılmaktadır.

Bu yaz ülkemizde esen moda rüzgârları önceki yılların aksine çabasız stil sahibi kişilere hitap edecek türdendir. Belli kalıplara girmeksizin özgürlüğü yansıtan stiller, kişiye özgü tasarımlar, tek tip görünüm vermenin önüne geçmektedir. 

2013 yaz modası içindeki bu farklı akım kendini sokakta, mağazalarda çok hızlı bir şekilde belli etmeye başladı. Tek tip görünüme karşı modacıların da desteklediği bu akım, maddiyata dayalı akımlara karşı duruşu ile de dikkat çekmektedir.




Tüketim toplumlarının en büyük sorunu olan tek tip insan sorununa bir nebze de olsa dikkat çekmeyi başaran bu akım önümüzdeki yıllarda daha fazla ilgi görmesi beklenen akımlar arasında yer almaktadır.

Avrupa’nın pek çok yerinde bu konulara dikkat çekilmeye çalışması için her modelden sınırlı sayıda üretim yapan firmaların sayısı giderek artmaktadır. 2013 yaz modası içinde fark yaratmak isteyenler basmak kalıp, tek düze stillerden arınıp kendi stillerini yaratabilme özgürlüğüne sahipler.

Bu akım ile özellikle bayanlar belli sınırlara ve uymaya gerek duymadan giyinebilme olanağına sahipler. 2013 yaz modasını marjinal olarak değerlendirilse de aslında son yılların en normal moda akımları arasında yer almaktadır.

Tek tip giyim, tek tip makyaj, tek tip görünümün sona ermesine belki de sebep olacak bu akım 2013 yaz modası ile birlikte insanların yavaş yavaş etkilemeye başlamıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder